Onze winkel is vandaag gesloten.

Oogmeting

De oogmeting gebeurt in 4 stappen:

1. DNEye Scanner

objectieve meting – meting zonder vragenstelling aan patiënt
oogmeting_scannerMet de DNEye Scanner, een revolutionair meetapparaat van Rodenstock, kunnen we uw ogen zeker 25x nauwkeuriger meten.

Hoe werkt het?

De DNEye scanner doet niet één opmeting. Het apparaat scant het oog met een onschadelijke lichtstraal, waarbij het 1500 hypernauwkeurige metingen verricht.

Zo wordt duidelijk wat de precieze afwijking is voor verschillenden gebieden van uw pupil.

Nachtblind?

In werkelijkheid is de oogafwijking ’s nacht en tijdens de schemer anders dan overdag. Dit heeft te maken met de grootte van de pupil.

De DNEye scanner bootst verschillende lichtomstandigheden na en meet vervolgens de exacte afwijking bij diverse pupilgroottes.

Zo heeft u altijd optimaal zicht: overdag, tijdens de schemer en ’s nachts.

oogmeting_scanVermoeide ogen?

Wanneer u leest kantelt uw ooglens. De DNEye scanner neemt deze kanteling mee in zijn analyse. Hierin is dit apparaat uniek.

Dit resulteert in extra meetgegevens die we gebruiken om het leesdeel van uw glazen nog nauwkeuriger te slijpen. Hierdoor zal u minder last hebben van vermoeide, prikkende ogen.

Resultaat

Volledig individuele brillenglazen. Glazen met een ongekende scherpte en helderheid. U kijkt meer ontspannen, u ziet meer details, meer contrast en meer kleuren. Niet alleen overdag, maar ook tijdens de schemer en ’s nachts.

2. Automatic phoropter

subjectieve meting – meting door middel van vragenstelling aan patiënt
CV5000Met deze computergestuurde foropter worden subjectieve oogmetingen gedaan.

Dankzij de snelle lensrotatie verloopt het oogonderzoek 2x sneller dan bij een gewoon toestel waardoor de patiënt accuraat zal reageren en men zo een nog correctere opmeting verkrijgt.

3. Non-contact tonometer

CT800Deze computergestuurde non-contact tonometer doet intraoculaire drukmetingen door middel van een luchtstraal. Hierdoor kunnen wij uw oogdruk meten en zo eventuele ziektebeelden zoals glaucoom uitsluiten.

Glaucoom is een chronische oogaandoening waarbij aantasting van de oogzenuw optreedt.
Zonder behandeling kan het leiden tot volledige blindheid.

4. Rodenstock ImpressionIST 3

rodenstock_impressionISTDit innovatief 3D-video centreer systeem geeft de exacte parameters weer van zowel de pupilafstand, vertexafstand alsook van de hellingshoek van het montuur.

Samen met de vorm en de afmetingen van het montuur worden deze gegevens via computer rechtstreeks doorgegeven aan onze Rodenstock glasfabrikant die dankzij deze metingen een op maat gemaakt glas kan leveren dat perfect is qua dikte, vorm en positionering in het montuur.

Ideaal voor zware correcties en dikke glazen.