Onze winkel is vandaag gesloten.

Tussenkomst ziekenfondsen

ziekenfonds_illustratie2Bij hoge correcties en vanaf een bepaalde leeftijd voorziet het RIZIV wettelijk bepaalde terugbetalingen van brillen en/of lenzen.

Sinds enkele jaren zijn er verschillende ziekenfondsen die voor hun klanten extra terugbetalingen voorzien bij de aankoop van brillen, glazen, zonnebrillen (zowel met correctie als met neutrale glazen!) en contactlenzen.

De tegemoetkomingen gelden enkel voor producten aangekocht via een erkend en geconventioneerd opticien, dus niet geldig bij aankoop in supermarkten of op internet.

Uw extra voordeel bij ons:

 • Gratis oogmetingen
 • Deskundig advies
 • Opvolging na verkoop
 • Gratis proeflenzen
 • Tegemoetkomingen van de ziekenfondsen
 • 100% veilige producten
 • U weet wat u koopt

Als vakspecialist worden wij steeds op de hoogte gebracht van de laatste nieuwe innovaties en daarom kunnen wij steeds het best geschikte product voor u aanbieden.

Overzicht ziekenfonden met hun terugbetaling

Per persoon een jaarlijkse tegemoetkoming voor de aankoop van brillen, glazen, zonnebrillen met correctie of lenzen:

 • tot en met 18 jaar: tegemoetkoming van maximaal 50 euro per kalenderjaar;
 • vanaf 19 jaar: tegemoetkoming van maximaal 40 euro per kalenderjaar.
cm

Per persoon een jaarlijkse tegemoetkoming tot € 50 voor de aankoop van brillen, glazen, zonnebrillen met correctie of lenzen.

Voor een zonnebril zonder correctieglazen is er een jaarlijkse tegemoetkoming van € 10. Dit voordeel voor een zonnebril combineren met het voordeel hierboven beschreven is niet mogelijk

oz

Per persoon een jaarlijkse tegemoetkoming van 50% korting, met een maximum van € 50, voor de aankoop van brillen, glazen, zonnebrillen of lenzen.

Hoe krijg je de korting?

Vraag je voordeelbon in één van de kantoren van De Voorzorg; bel 015/28 03 66 of 015/28 03 72 of stuur een e-mail naar De Voorzorg.

Ga met deze kortingsbon en de loketkwijting naar je opticien.

Koop je zonnebril, bril of een jaarpakket contactlenzen en je krijgt een onmiddellijke korting van 50% (tot maximaal 50 euro korting) op je aankoop.

devoorzorg

Per persoon per 3 jaar tot € 50 voor de aankoop van brillen, glazen of lenzen.

Extra voordeel : indien de dioptrie hoger is dan 4 en bij aankoop van lenzen of een volledige bril (montuur + glazen) een bijkomende tussenkomst van 50% op de opleg tot max.150 euro (per 3 jaar)

Algemene voorwaarden:

 • aankoop op voorschrift oogarts
 • terugbetaling na voorlegging van originele factuur van de opticien of het aanvraagformulier van het Liberaal Ziekenfonds door de opticien ingevuld.
lm

Per persoon per 4 jaar tot € 100 voor de aankoop van brillen, glazen of lenzen met voorschrift van de oogarts.

Zonder voorschrift van de oogarts is er een tegemoetkoming van € 50

neutraal