Heeft u een bril met correctieglazen besteld? Gelieve ons dan tijdig uw correctiegegevens te bezorgen via onderstaand invulformulier.

Let op! Het recept voor je contactlenzen is anders dan voor je bril. Klik op ‘Help’ voor extra informatie.

Uw ordernummer *

SF/SPH linkeroog

SF/SPH rechteroog

CYL linkeroog

CYL rechteroog

AS linkeroog (in graden)

AS rechteroog (in graden)

ADD linkeroog

ADD rechteroog

PD (pupilafstand)

Foto/PDF van je oogmeting opladen

Mededeling

Veiligheidscontrole

Al onze glazen zijn steeds voorzien van een Premium CleanCoat HSAR+ coating (superontspiegeling, anti-kras, UV-bescherming, water- en vuilafstotend).

Wij kopen onze glazen aan bij Rodenstock, één van de marktleiders op wereldgebied inzake monturen en glazen, en bieden u daarom ook een garantie van 2 jaar op fabricagefouten op alle glazen.

Glazen

Voor correctieglazen in een optisch montuur heb je de keuze uit:

 • standaard 1.5 kunststofglazen met superontspiegeling en clean coat
 • verdund 1.6 kunststofglazen met superontspiegeling en clean coat
 • voor onze ‘EyeCatch’ collectie bepalen wij zelf aan de hand van uw correctie welk type glas het meest esthetisch zal zijn in uw gekozen bril (bij correcties vanaf -3,00 of + 3,00 zullen wij altijd verdunde 1.6 glazen gebruiken)

Voor correctieglazen in een zonnebril heb je de keuze uit:

 • standaard 1.5 kunststof zonneglazen
 • verdund 1.6 kunststof zonneglazen met superontspiegeling en clean coat
  • bruin
  • grijs
  • groen G15
  • dégradé

Correctiegegevens

Op basis van de gegevens die u ons doorgeeft worden de correctieglazen in het montuur geslepen.
Het is daarom zeer belangrijk dat u ons de juiste gegevens doorgeeft. U kunt uw gegevens invullen in de daarvoor voorziene invulvelden en/of een voorschrift van uw oogarts en/of een brilpasje van uw huidige bril meesturen.

Brillen met correctieglazen kunnen nooit omgeruild, teruggestuurd of vergoed worden.
De levertijd van deze op maat gemaakte goederen loopt hoger op dan niet op maat gemaakte goederen.
Voorschriftglazen in zonnebrillen zullen nooit dezelfde kleur hebben of nooit het logo van het merk op de lens kunnen weergeven zoals de zonnebril afgebeeld op de foto van de webshop.

Gewenning

Wanneer je een nieuwe bril gaat dragen of je correctie is veranderd tegenover je vorige bril dan moeten je ogen hieraan altijd even wennen.
Deze gewennningsperiode kan ongeveer een week duren. Gun je ogen even de tijd om hieraan te wennen door je bril de eerste dagen constant te dragen.

Pupilafstand

De pupilafstand (PD) is de afstand van het midden van je rechterpupil tot het midden van je linkerpupil. De pupilafstand is nodig om jouw glazen perfect te kunnen slijpen en deze staat meestal op je voorschrift.
Staat je pupilafstand echter niet vermeld op je voorschrift dan kan je deze ook eenvoudig zelf meten.

Pupilafstand zelf meten

Dit doe je door de afstand tussen het midden van je rechter pupil en het midden van je linker pupil te meten. Vraag iemand in je omgeving om met een liniaal deze afstand te meten. Het is belangrijk dat je recht naar voren en in de verte kijkt en niet naar de persoon die meet. Wanneer je deze afstand meet zal deze tussen de 50 mm en 75 mm zijn.

pupil